Huis > Kennis van de industrie > Inhoud

Het overzicht van de LED dimmen technologie

Dec 27, 2016

Dimmen is een grote richting van LED driver technologieontwikkeling. Er zijn 2 manieren om te beseffen dimmen van technologie aspect, die PWM en Triac. Triac heeft meer voordelen in de vervangbare project. Maar PWM voldoet aan menselijk LED dimmen vereiste nauwkeurigheid, efficiëntie en genegenheid beter. Ontwerp adjudgement is dus verschillende honk op verschillende principe tussen hen.

Er zijn 3 soorten nodig van dimmen: 1. nodig van de functie aanpassing regel, zoals entree, vergaderzaal, enzovoort; 2. reflectie van levensstijl en leven comfortability, die niet alleen kon helderheid van het licht volgens milieu, maar ook kon floret sfeer. 3. nodig voor de bescherming van het milieu en energiebesparing, ondertussen is de nieuwste nodig van "Energy Star". Energiebesparing is de meest prominente voordelen en de belangrijke basis van regering afgegeven een beleid ter bevordering van de toepassing van de technologie. Als dimmen technologie worden gebruikt voor dagelijkse verlichting, het zou spelen een grotere energiebesparing voordeel van LED-verlichting.

Er zijn 3 manieren van LED dimmen op de markt momenteel: 1. lineair dimmen; 2. de Triac dimmer; 3. PWM dimmer. De drie manieren heeft hun eigen voor- en nadelen. Lineair dimmen voornamelijk baseert op eenvoudige spanning scheiding principe. De voordelen zijn dat de toepassing is eenvoudig en zonder inmenging. En de nadelen zijn niet alleen Star en inefficiënt, maar ook maakt wit licht LED gecompenseerd voor geel licht terwijl laag de LED elektronische huidige. Trouwens, er zal worden oververhit vanwege spanning scheiding.

Triac dimmer is momenteel de veel gebruikte dimmen manier van toepassing voor gloeilamp en energiezuinige lampen. Het werkingsprincipe is om input spanning golfvorm via de geleiding hoek na de cut-Golf, resulterend in een raakvlak aan de golfvorm van de spanning. Toepassing van tangentiële beginsel kan verminderen de uitgangsspanning RMS ter vermindering van de macht van de gewone belasting (weerstandsbelasting). De voordelen van Triac dimmer is efficiëntie en stabiel. Maar baseren op het Werkingsbeginsel, er zijn enkele nadelen van het ontwerp wanneer toegepast. Zoals wanneer grote macht van de lading, geleiding hoek zal gemakkelijk unstable en de golfvorm zullen ongelijk, en de trillingen en spikes zal optreden. Deze unstable uitvoer maakt LED knippert. De reden van vorige gloeilamp is niet flikkeren is omdat het lineaire laden en de huidige normaal gesproken maximaal 50mA werken. De Triac dimmer in de markt momenteel, die geschikt voor gloeilamp is, is dus niet geschikt voor LED producten. Het is nodig om te worden verbeterd om te passen in LED karakteristiek.

Onder de premisse van LED licht markt geweldige vervanging potentiële liever eindsysteem fabrikanten hoofdzakelijk Triac. Aangezien ze bekijken vanuit het oogpunt van gemak van lamp te vervangen. Er zijn veel LED producten op basis van Triac dimmer, en ze zijn ook geoptimaliseerd voor de power factor correctie (PFC), nauwkeurige uitgang, breed scala, flikkervrije, enzovoort. Echter, het is algemeen aanvaard dat de technologie slechts een tijdelijke technologie is: Triac is ontworpen voor gloeilamp, met de kenmerken van de LED aan te passen aan de kenmerken van Triac, welke beperking van de verdere ontwikkeling van LED dimmen technologie.

PWM dimmen technologie wordt momenteel beschouwd als de meest veelbelovende LED dimmen technologie. Terwijl dim door pulsbreedte PWM is het nodig om een extra puls breedte aanpassing-signaalbron. Door het veranderen van het input puls signaal pulserend sproeien om het moduleren van de LED driver chip op de power FET gate voor controle-signaal, zodat het bereiken van het doel van de aanpassing van de huidige LED. Er zijn 3 voordelen van PWM diming: 1. kleurtemperatuur van wit licht die LED zal worden gecompenseerd met de drijvende huidige grootte, die de tekortkoming van het lineair dimmen is. En PWM diming zal niet het probleem; 2. PWM controle nauwkeurigheid is veel hoger dan het lineair dimmen; 3. basis op PWM digitale dimmen heeft veel meer langdurige expansibility van de technologie, het is beter voor de toekomstige intelligente LED technologie geïntegreerde ontwikkeling.