Huis > Nieuws > Inhoud

Dimbare en niet-dimbare LED-lampen

Dec 08, 2015

Veel retrofit LED lampen worden verkocht in twee versies; dimbare en niet-dimbaar. U zal moeten kiezen van het juiste type voor uw verlichting circuit.

Jarenlang hebben fabrikanten zijn introductie van LED-lampen op de markt met het uiteindelijke doel van de vervanging van gloeilampen en CFL lampen. Het ontwerp van deze lichten is geëvolueerd van zeer eenvoudige niet-dimbaar oplossingen, tot geavanceerde maar dure dimbaar oplossingen, dan tot slot tot meer kosteneffectieve dimbaar oplossingen.

LED-lampen dimmen kunt energie besparen en verandert het uiterlijk en de sfeer van uw space. U kunt een dimbare LED-lamp in een niet-dimbaar circuit. U moet een niet-dimbare lamp niet gebruiken in een dimbare circuit, omdat het leiden schade aan de lamp en/of circuit tot kan. Integraal lampen zijn duidelijk gemarkeerd als dimbaar of niet-dimbaar op de verpakking en de lamp.

Meeste dimmers installeerde vandaag zijn ontworpen om te worden gebruikt met high-power circuits om te rijden van traditionele gloeilampen die allemaal heel uniforme en dimbaar waren door alleen een verandering van de spanning. LED-lampen zijn aan de andere kant loeien-vermogen en complexer. Een LED-lamp is een solid-state product dat schakelschema (een stuurprogramma genoemd) die haalt hoogspannings AC invoer huidige en converteert deze naar laagspannings gelijkstroom om te rijden de LED's is ingebouwd. Bovendien zijn stuurprogramma specificaties niet uniform in de gehele sector LED.

Ze zijn veel verschillende soorten dimmers geïnstalleerd in huizen en kantoren van verschillende specificaties (bijvoorbeeld resistieve; toonaangevende en achterstand-edge en elektronische). Dus bij het gebruik van nieuwe LED-lampen met bestaande dimmers is er een overeenkomende van oude technologie met nieuwe die kan lastig zijn.

Onderlinge afstemming van oude en nieuwe

Het stuurprogramma in Dimbare LED-lampen kan werken met vele soorten dimmer maar niet alle, bijvoorbeeld LED-lampen hebben de neiging om te werken beter met een achterstand-rand dimmers in plaats van toonaangevende dimmers, maar een bestaande dimmer wellicht een minimale belasting die is te hoog voor een LED-lamp, bijvoorbeeld dat een 60W gloeilamp kunt een dimmer met een minimale belasting van 25W de vervanging die LED een vermogen van 6.5W - onder het niveau dat is vereist door de dimmer heeft. Speciale LED dimmers hebben een zeer laag minimale vermogen.

Het dimmen ervaring kunnen verschillen met LED. Over het geheel genomen wordt de LED dimmen prestaties geregeld door het vermogen van de LED bestuurder/chip en de compatibiliteit van het dimmen circuit. Aangezien er een groot aantal mogelijke combinaties van lampen en dimmer, het is niet mogelijk om te hebben een LED-lamp die in alle dimmen omgevingen werkt.

LED hebben momenteel een lagere dimmen bereik dan een gloeilamp-LEDs momenteel dim tot ongeveer 10% van de totale lichtopbrengst terwijl door samensmelting van filamenten kunnen dalen tot 1-2%.  Laagspannings transformatoren toevoegen zoals gebruikt voor MR16 12V schijnwerpers ook aan de complexiteit

Wat zal er gebeuren als een dimmer niet compatibel met een LED-lamp is?

Vele LED-lampen zijn geadverteerd als dimbaar, echter in werkelijkheid de prestaties van veel van hen is indrukwekkend met verschillende resultaten afhankelijk van de dimmer gebruikt en laden van het circuit. In sommige gevallen is de Ledlamp genomen uit de doos en geïnstalleerd in een kamer met een dimmer schakeloptie alleen om te ontdekken flikkerende en ongelijke aanpassing van het licht niveau.

· Flickering - lampen zal flikkeren (kan ook optreden als een niet-dimbare lamp wordt gebruikt)

· Drop-out - geen licht output aan het eind van de schaal

· Dead reizen - wanneer de dimmer is aangepast, er is geen overeenkomende verandering in lichtopbrengst (licht kan niet dimmen tot aanvaardbaar niveau)

· Niet glad - lichtopbrengst mogen niet verder gaan van dim aan heldere lineair

· Meerdere lampen - kwesties kunnen blijken wanneer meerdere lampen worden toegevoegd

· Schade of failure - LED driver, circuit of LED is beschadigd of ontbreekt.

· Belasting onder minimum - de belasting van de macht van de Ledlamp is voorgeschreven door de dimmer minimum

· Gemengde modellen-verschillende modellen voor LED zal waarschijnlijk zijn verschillende wagenmenner - aangezien stuurprogramma's gedragen zich anders dit kan resulteren in problemen dimmen.

Wat kan ik doen over LED lampen dimmen?

· Een ideale upgrade uw dimmen circuit met goede kwaliteit dimmers voor LED - gemakkelijk om te doen voor nieuwe LED installaties ontworpen. Dit is een goede investering voor de levensduur van uw LED-lamp.

· Zorg ervoor dat u koopt de juiste dimbaar of niet-dimbare LED voor uw type van circuit

· Gebruik een compatibel dimmer

· Verandering u circuit van dimmen naar niet-dimmen als niet veel gebruikt

· Verwijderen transformatoren gebruikt met 12V MR16 lampen en converteren naar 240V GU10 lampen in het dezelfde passen door het veranderen van de lamphouder en steun (moet worden ingevuld door een elektricien)

· Kunt u overwegen om dezelfde model en merk van LED-lamp voor alle het beslag in een gebied van een kamer (alle lampen zal moeten hetzelfde stuurprogramma)

· Het zou ook een goed idee om te kopen van reserveonderdelen - LED-technologie (net als bij andere technologieën, zoals mobiele telefoons) is altijd verbetering en wijzigen.

Het belangrijkste is: Raadpleeg een gekwalificeerde elektricien om uw circuit te wijzigingen.